tisdag 6 januari 2009

Meros camping - Bråk mellan två Zigenarfamiljer

Uppdatering

Bråket kan påskynda flytten från Meros


Rikspolisstyrelsens helgrapport skriver;

Måndagen den 5 januari

00.13 Göteborg, misshandel och olaga hot
På Meros camping i Askim uppstår bråk mellan ett par familjer som bor på campingen. En del tillhyggen har använts. Två personer grips på platsen. En anmäls för misshandel den andre för olaga hot.

GP Skriver: Kaos på Meros camping

Stämningen är fortsatt upprörd på Meros camping efter förmiddagens bråk. Fyra personer har förts till sjukhus.
Strax efter nio på måndagsförmiddagen fick polisen återigen rycka ut till Meros camping efter att första ha fått larm om ett mord.
- Vi fick in ett larm från en person som på dålig engelska sa att hennes far blivit dödad med pistol. Men när vi kom till platsen visade det sig inte stämma, säger polisens presstalesman Björ Blixter.

Han beskriver situationen på campingen som kaotisk.
- Flera personer slogs med tillhyggen, bland annat golfklubbor. Däremot har vi inte sett till någon pistol, säger han. En person fick en huvudskada av ett golfklubbeslag, och en annan hade fått ett jack i ögonbrynet. Båda har förts till Sahlgrenska. En tredje person ska ha förts till Mölndals sjukhus med okända skador och en fjärde kördes dit av polisen för omplåstring. Samtliga skadade, tre män och en kvinna, tillhör samma familj.

Läs mer: GP

GT skriver: Två nerslagna med golfklubbor

Två personer fördes med ambulans till sjukhus efter nya våldsamheter på Meros Camping i Askim på måndagsförmiddagen. De skadades efter att ha blivit slagna med golfklubbor.

Läs mer: GT

"Visst är det härligt med den nya sociala turismen inom EU. Av världens ca 20 miljoner zigenare bor ungefär 15 miljoner av dem i europa. Sverige har visat att det är ok för samtliga att komma hit. Några snyftreportage hit och dit...och vips så får man både bidrag och lägenhet. Bra jobbat."

Inga kommentarer: