fredag 23 januari 2009

Först Geert Wilder, nu är det Suzanne Winters tur att ställas inför rättaDirektöversatt text från google översättning

Orginaltext läser du HÄR

Österrikiska långt till höger lagstiftaren dömts för antimuslimska uppvigling

Wien - Österrike långt till höger parlamentariker Susanne Winter dömdes torsdag av hets på grund av hennes antimuslimska uttalanden, bland annat påståendet att islams profet Mohammed var en pedofil. En domstol i vinter hemstad Graz fann också den 51-årige politikern skyldig förödmjuka en religion. Hon dömdes till böter på 24.000 euro (31.000 dollar) euro och en svävande fängelsestraff på tre månader, den österrikiska nyhetsbyrån APA rapporterats.

De politiker som tog en plats i parlamentet i höstas för det liberala partiet (FPOe), gjorde ett anti-islamiska anmärkningar i januari 2008.

Hon föreslog också i en diskussion med studenter att muslimska män begår tidelag i stället för att "opassande förskott" på tjejer.

De politiker hade yrkat oskyldig torsdag och hävdade att hon "inte ville förolämpa någon, utan bara för att påpeka problem."

Domen har ännu inte juridiskt bindande.

Winter son Michael, tidigare ungdoms-ledare i den liberala partiet, har dömts för samma brott i oktober förra året. Han hade föreslagit i ett nyhetsbrev att turkiska muslimer har för vana att begå tidelag.

Inga kommentarer: