söndag 21 december 2008

Antifascism - Ett resande i våld
Antifascism. Det är en av stenkastarvänsterns egna etiketter på sin verksamhet. Försvar för mångfald och mänskliga rättigheter brukar det också talas om när kravallerna bryter ut.

Bakom fasaden av goda föresatser döljer sig dock olika grader av samhällsfarlig politisk extremism. Natten till torsdagen blev detta än en gång tydligt. Protesterna vid den före detta källarmoskén på Ramels väg i Malmö urartade med bränder, stenkastning och skadegörelse.

Även brandmän, som kom för att släcka bränderna, attackerades. Enligt polisen startades upploppet av kriminella ungdomsgäng som har sin bas i Herrgården i Rosengård.
Men det var inte de som stod för de hätskaste angreppen.
Under natten omhändertogs arton personer för våldsamt upplopp. Ingen av dem är Rosengårdsbo. De kommer från andra delar av Malmö och tillhör autonoma grupper som tagit sig till platsen för att ”hjälpa till” med upploppet.


Läs mer:
Sydsvenskan/opinion

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tror du på det där själv? Det verkar väldigt PK att skylla på utomstående när vi vet att brinnande bilar, brinnande soprum, kastande av stenar, flaskor med bensin i, etc förekommit flera gånger innan just detta tillfälle.
För att inte tala om angrepp på polis och brandkår.

modersvea sa...

Hej, Det är inte helt osannolikt att afaiter fanns med i bilden den här gången. Men som du skriver så står ungdomarna i rosengård för alla tidigare oroligheter.
En som ringde till "ring P1! sa att föräldrarna i rosengård skiter i sina barn och skiter i sverige, de sitter inne och kollar på parabol-tv. De bryr sig helt enkelt inte om det landet de flytt till. Sorligt.

God jul på dig.