fredag 22 augusti 2008

Reinfeldts nya sverige- Gated communities

Gated community in Plano, Texas near Dallas; photo by Dean Terry

395 lyxlägenheter bakom bevakade grindar.
Nu får Sverige sitt första "gated community" - och anläggningen får omedelbart tung kritik.
- Jävligt tragiskt. Det är ett tecken på en samhällsutveckling som är hemskt olycklig, säger Göran Cars, professor i samhällsbyggnad vid KTH.

Läs mer: Expressen

Denna samhällsutveckling är våra naiva politiker ansvariga för.
Sverige har blivit de kriminellas paradis.

De svenskar som har råd får helt enkelt köpa sig sin trygghet. De andra får hoppas att de överlever dagen, särskilt om de bor i gansterstaden Göteborg.

Lite fakta om Gated communities
En alternativ verklighet

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dom kan glömma att dom är säkra i sina communities. Med alla dessa importerade hänsynslösa psykopater kan dom säkert ta sig in där också om dom vill. Det kan rent av bli attraktivt för dom kriminella. Se bara på hur lönsamt det är med kidnappningar i Mexico och övriga latinamerika. Det är bara en tidsfråga innan detta fenomen kommer till europa. Eller varför inte ta ett helt community som gisslan, minera hela området för att slippa SWAT-teamen. Vägrar man gå med på villkoren så finns det ju gott om gisslan att nacka efter hand. Och vad skall polisen kunna göra, i synnerhet nu när dom kriminellas bruschor kommer bli snutar? Stolpskottet Reinfeldt och hans kompisar kan ju gott inbilla sig att dom har köpt sig säkerhet. Det är väl inte otänkbart att bland alla dom gorillor med solbrillor och snäckor som jobbar för dom finns nån som redan är köpt av bruschorna. Med tanke på dom ruttna förrädarpolitiker vi har kommer jag inte gråta en tår den dagen då dom själva drabbas av den tunga kriminaliteten som dom själva importerat.

modersvea sa...

Jag tror att Gates communites i första hand kommer att vara inriktad för vanligt folk som tjänar hyfsat med pengar och som kommer att prioritera trygghet/säkerhet i första hand och som i sin tur kommer att vara ganska ointressanta för kidnappare då det inte finns miljoner att hämta.
Men så klart, inget är 100 procentigt...inte något i livet.