torsdag 3 juli 2008

Masoud Kamali vill begränsa yttrandefriheten

06/22/2008
Professor Masoud Kamali framför på SvD Brännpunkt åsikten att man inte bör bereda plats offentligt åt andra åsikter än dem som han själv hyser. Åsikter som dem som finns hos Sverigedemokraterna liksom hos de partier som vill påverka sina väljare att inte rösta på SD, bör inte ges utrymme i den svenska debatten, skriver Kamali.

I dagens SvD, Brännpunkt , argumenterar på fullaste allvar professor Masoud Kamali för att vi bör göra tydliga inskränkningar i den svenska debatten.

Vissa åsikter, såsom dem som Sverigedemokraterna framför, bör överhuvudtaget inte beredas plats i offentligheten, detta då man på det sättet legitimerar partier som SD: "Färsk forskning (...) visar entydigt att medial uppmärksamhet gynnar xenofobiska populistiska partier (XPP)".

Men Kamalis åsikter stannar inre riktigt där:

"I en debatt som inte är baserad på grundläggande mänskliga värderingar och en antirasistisk inställning till politiken framstår representanter för etablerade partier, som vill attrahera sd:s väljare och påverka sina främlingsfientliga väljare att inte rösta på sd, som falska kopior av originalet."

Han menar alltså att de övriga politiska partierna för att framstå som företrädare för ”grundläggande mänskliga värderingar” måste omfatta hans egen högst egenartade uppfattning om vad som är en ”antirasistisk inställning”. I annat fall så framstår dessa partier som ” falska kopior av originalet (sd)” – vilket i enlighet med hans resonemang i övrigt innebär att inte heller dessa partier bör beredas plats i debatten (eftersom man inte bör ge utrymme åt partier som SD och rimligtvis då inte heller åt deras ”kopior”).

Läs mer: Axess




Inga kommentarer: