måndag 26 maj 2008

Norge - Våld och kaos på anläggning för ensamkommande flyktingbarn

Det nye senteret på Eidsvoll var planlagt for 26 asylbarn. I stedet kom det 81. Resultatet var kaos: Vold mellom asylbarna. Vold mellom asylbarn og norske barn. Knust inventar og bevæpnet politi.

13 år gamle gutter har bodd flere år på gaten i Afghanistan. Levd av tigging. Analfabeter. Før de flytter inn på Eidsvoll omsorgssenter med designmøbler og flatskjerm. De kan ikke et ord norsk når de begynner på den lokale skolen. Eidsvoll omsorgssenter for barn er landets største barnevernsinstitusjon.

Afghanske gutter utgjør en av de store gruppene på sentret. Mange av dem er vokst opp uten et hjem, uten foreldre, noen er helt uten skolegang, mens andre har noen måneder på Koran-skole eller noe vanlig skole. Blir vi overrasket over at barn med slike opplevelser har det vondt? At de kan bite og slå ansatte?

Havner i slagsmål med kjetting og stein som våpen? Det lokale politiet etterforsker fortsatt to episoder.Tamiler er den andre hovedgruppen. 9 år, 12 år, 14 år gamle gutter fra Sri Lanka. Andre kommer fra land som Iran, Irak, Somalia. Forlatt av foreldre. Vitne til overgrep.

Läs mer: aftenposten.no

5 kommentarer:

Anonym sa...

Är det verkligen troligt att det är gatubarn? Vem har betalat för deras resa till Sverige och var har de fått de dokument som krävs för att ta sig hit?
Undrande

Anonym sa...

Norge har tydligen inte lärt sig av Swedistans misstag.Men det lär förhoppningsvis bli annat ljud i skällan när "Fremskrittspartiet" och valkyrian Siv Jensen tar över rodret 2009.

modersvea sa...

Vi borde lära oss av england, och norge av sverige, eller hur?

modersvea sa...

Tja, det står ju att det är gatubarn.
De har väl knappast pantat flaskor för att komma hit.
Nä,dessa ankarbarn har fått pengar av familjen..nått annat har jag svårt att tro.

Anonym sa...

Ni förstår väl att amsagorna om dessa stackars "ensamkommande flyktingbarn" har lika stor verklighetsförankring som den stora "apatibluffen".

Över NITTIO (90) procent av dessa "barn" saknar varje tillstymmelse till resehandling!

Försök själv att:Betala 30--50,000:- för en biljett/biljetter och ta dig sedan över halva jordklotet utan tillstymmelse till resehandlingar så skall vi se hur långt du kommer!

Att detta är en ren bluff fattar tom min schäfertik--men icke Die dummen Schweden!

Arma Fosterland!