tisdag 27 maj 2008

Australien- Camden den lilla staden som vågar säga nej till muslimsk friskola



Två gånger kämpade Camdens invånare emot etableringen av snabbmatskedjan Mac Donalds och vann, nu står striden mot en muslimsk friskola som avser att inhysa 1200 elever.


Camdens kommun håller just nu på att diskutera förslaget om bygglov ska beviljas och låta den kontroversiela utvecklingen fortsätta.
Bakom förslaget är den Sydneybaserade Quranic Society, som har köpt 15 hektar mark på gränsen till stan, och utvecklat detaljerade planer samt olika projekt.

Av 3 200 invånare är endast 100 personer positiva till en muslimsk friskola I november 2007 kom mer än 1 000 personer för att protesrera mot en muslimsk friskola. "Detta måste vara en av de trevligaste ställen i New South Wales", sade en kvinna, som har bott i Camden för de senaste nio åren.

"Allt håller på att förstöras. Varför säger vi inte sanningen?. DE förstör Australien. De ska ta över", säger hon. "Varför har ingen råg i ryggen? De har terrorister bland dem ... De vill vara här så de kan gå och gömma sig i alla gårdshus ... Denna stad har olika nationaliteter ... men muslimer inte passar in i den här staden. Vi är Aussies, OK ".

Några av de högsta jubelropen i natten hälsade en lokal talare välkommen..Han minns från det sena 70-talet. "Kan jag säga detta utan att vara rasistiskt eller politiskt?" sa han. "År 1983 på gatorna i London var det en parad av muslimer skanderade oavbrutet" Om vi kan ta London, vi kan ta i världen. "Låt inte dem ta Camden."

Läs mer: bbc.co.uk


"Jobbigt att läsa allt på engelska? Använd Googles översättningssida."
http://translate.google.se/translate_t

Inga kommentarer: