söndag 6 april 2008

Iran announces: Beyond Fitna film


The Iranians now announce they going to produce a film named

Beyond Fitna”:

'Beyond Fitna' focuses on the orders given to worldwide Christians in the (distorted version of) Bible for stoking violence, committing genocide, attacking others, beheading and burning women and children who have been taken into captivity.
You just can’t make these things up. The pope is right, they lack reason...

1 kommentar:

From Sweden with Grief sa...

Mig gör det inget om de gör en sådan film. Däremot så har islam ett stort problem med koranen som inte kristendomen har då det vilar på Nya Testamentet; islam har ett våldsbudskap och det är inte lika enkelt att göra film om det "vedervärdiga våldet" i Nya Testamentet. Eftersom det inte finns! Det finns inga anvisningar i hur man spöar sin fru om hon är olydig i NT, med flera skillnader.

Jag tar gärna bort Gamla Testamentet om det kan få muslimer att sluta att jämföra sig med kristendomen. Men enligt kristen tro finns GT kvar för att vi ska förstå bakgrunden till tron. Att Jesus kom med ett fredsbudskap, och vi kan lägga det gamla "öga för öga, tand för tand, bakom oss och ha en bättre medmänsklig syn. Och att vi ska predika om en kärleksfull Gud och göra gott mot vår medmänniska så hon förstår att det finns en god Gud.
Där ligger islam grundad i koranen verkligen illa till.

Därmed inte sagt att judarna med sin tro på GT:s Gud anger gud som skäl att döda folk. Jag har aldrig hört att judendomen ska spridas med någon judisk motsvarighet till den våldsamma Jihad med vilken islam spridits med genom århundraden.