onsdag 30 april 2008

Hedersmord under ny täckmantel?

Kvinna dog under buss - kan ha knuffats

En kvinna i 20-årsåldern omkom när hon blev överkörd av en buss i centrala Lund på onsdagen. Polisen tror hon kan ha blivit knuffad från trottoaren - och två misstänkta unga män förhördes under kvällen.

Läs mer: www.svd.se

Uppdaterad

Två anhållna efter bussdöd

- De två nu anhållna kom in självmant till oss på kvällen och vi har förhört dem under natten, säger Cecilia Qvarnström, biträdande inre befäl vid polisens kriminaljour i Lund, till TT.

Med hänvisning till utredningstekniska skäl lämnade polisen under natten inte ut några uppgifter om vad de anhållna sagt i förhören.

Inga ytterligare gripanden har gjorts.

Läs mer: www.svd.se


5 kommentarer:

Weine Berg sa...

Jag känner till fakta bakom händelsen och kan intyga att det inte är ett hedersmord, men att brottet har etniska dimensioner.

Anonym sa...

En annan hedersmord metod ar att branna offret. Jag har lagt marke till att regelbundet hittas en person innebrand, ofta en kvinna, ofta har det funnits flera andra i hemmet. Alla annan information censureras av tidingarna. Balkonger ar bara en av manga metoder?

modersvea sa...

Weine >> Ok..inget hedersmord men hade inte alls blivit förvånad om det var det. De morden verkar verkar ju ta till nya trender om hur de utförs.
Att det har etniska dimensioner blir man ju inte direkt heller förvånad över i vårt land idag.

Peter >> Ja det har du nog rätt i.

Anonym sa...

Sannolikt är att detta dåd sker pga att dessa ungdomar har föräldrar som tillhör ett moraliskt system, där mord, tortyr och hat mot icke medlemmar är normen.

Anonym sa...

Från ännu obekräftad källa kan följande meddelas:



"Kvinnan, som såg svensk ut till utseendet, hade en ordväxling med en främling med mörk hy, som var cirka 1,80 lång, och när denna person blev ”dissad” av kvinnan så knuffade han henne framför en buss som kom körandes".