fredag 14 mars 2008

Tillstånd dras in för somaliska förskolor

Tillstånden dras in med omedelbar verkan för sju förskolor i Stockholmsförorterna Tensta och Rinkeby. 194 somaliska barn står nu utanför barnomsorg och 64 anställda förlorar sitt arbete. Det är resultatet av torsdagens möte på utbildningsnämnden i Stockholm.
- En fruktansvärd tragedi. Vi är så oerhört besvikna, säger Suzanne Holtzberg Anderlin, pedagogisk samordnare för förskolorna.

Läs mer: www.expressen.se

"Allt snack om integration hjälper inte, när mammorna väljer
att avskärma sina barn från de svenska skolorna.

När ND ville ha ett dagis för etniskt svenska barn i södertälje
blev det NEJ, men om man är av annan härkomst då går det bra
att välja bort allt svenskt.
Vad ska man kalla det? Den svenska paradoxen kanske."

3 kommentarer:

UltraV:s värld sa...

Finns det inte dagisplatser nog, eller vill de inte ha sina barn på svenska dagis?

modersvea sa...

För att få ha sina barn på dagis ska
man väl stå till arbetsmarknadens förfogande, eller ha ett befintligt jobb.
I deras fall är det nog SFI de går på,4 timmar per dag om de inte är mammalediga. I deras fall handlar det om MÅNGA år på SFI. Somaliska kvinnor föder MÅNGA barn, de har i snitt 4-8 barn per person. Det betyder att man är hemma från skola mellan 4-8 år, därtill kommer vård av sjukt barn, och blir ett barn sjukt så blir snart det nästa det med.
Med lite krav på sig från samhället
lever egentligen dessa mammor rätt gott på skattebetalarna om man får ut 23-25,000 kr varje månad. Frågan är om det ens är lönsamt för dem att arbeta.
Och för att få ett jobb så måste de ta av sig sina fotvida
mulsimhucklen, för vem vill anställa en person i den
munderingen?

UltraV:s värld sa...

Jag läste och skrev också på min blogg om att var femte pensionär idag är invandrare. 70% av dessa har anhörigstöd. De fortsätter bara sina traditioner att det är kvinnan som ska ta hand om familjen, barn och äldre, då de kommer hit. Dessa kvinnor kommer aldrig ut i det svenska arbetslivet, utan kommer att pensioneras direkt sedan.
Dessutom finns det en bok med titeln "Är svensken människa", för dessa invandrare anser att vi inte är kloka som låter andra vårda våra anhöriga.