tisdag 19 februari 2008

Men gud så synd som SFI eleverna

Svaga elever riskerar att drabbas när regeringen skärper kraven på flyktingars svenskstudier, befarar Sveriges ledande expert på området.

Läs mer: www.svd.se


"Nu beklagas det högljudt över de nya förslagen....svaga personer/elever finns överallt. det är ingen ursäkt.
Men snälla, på 3 år borde man kunna klara av att lära sig ett nytt språk som är förutsättningen för att klara av ett liv i ett nytt land.
SFI eleverna har som många andra här i samhället blivit passifierade och och kunnat nyttja skolan i upp till 10-11 år.
En del jag träffat har lärt sig svenska språket på 6 månader.

De övriga har lärt sig liksom många av oss infödda svenskar att staten skall ta allt ansvar.

Flytta från förorts-ghettona där det nästan enbart pratas andra språk än svenska. man måste ta lite eget ansvar för att komma ut i samhället, få ett språk och ett jobb."

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du är en svag människa.För endast en svag människa kan vara så otroligt naiv och så främlingsfientlig.Ditt försök att visa sarkasm inför islam genom att bära en burka är ett bevis på att du är fördomsfull och elakt subjektiv i din åsiktsbildning.Ett tips innan du förlöjligar islam är att du tar reda på information,vad sägs om att läsa en bok om vad islam innebär?Vad sägs om att läsa en bok som förklarar en invandrares vardag?Vad sägs om att du väljer att växa upp?

modersvea sa...

Innan DU hoppar på personer som är emot islamisering förslår jag att du
1, läser på mer
2, inte skriver anonyma inlägg.
Jag har inget emot muslimer som anpassar sig till vår kultur och tar seden dit de kommer. Vilket VI får göra om vi bosätter eller besöker DERAS länder. Men att komma hit och gapa och kräva det ena och det andra
för att få så hemlika förhållanden som möjligt är jag starkt emot.
Om du vill svara på på mitt inlägg publiceras det endast om du inte är anonym.
Modersvea.

From Sweden with Grief sa...

Jag funderar på de krav som Carl Bildt har gått med på, att de irakflyktingar som ska åka tillbaka ska ha utbildning innan, annars ta inte Irak emot dem. Ska de utbilda sig på en svensk gymnasieskola eller ett universitet så kommer det ta åratal. Ska vi nu tvingas att ha utbildningar på arabiska, persiska och andra språk för att de inte kan, orkar eller vill tala svenska. Och vad för utbildningar vill man ha, att bli läkare tar fem och ett halvt år, med två års allmäntjänstgöring innan man är klar. Civilingenjör tar fyra år om jag inte missminner mig.
Det är väldigt märkligt det hela!

Naivtive sa...

Vi har gamla goda metoder som med tjära, fjäder och en högaffel placerad mot en lämplig kroppsdel fått iväg tattare och annat löskefolk i evinneliga tider. Vi borde ha insett nu att staten tydligen har ett annat mål än att ha hederligt folk i nationen. Är det inte dags att avlasta den stackars orkeslösa rödvins och hashrökande sk makten mot någon som inser sitt ansvar.