måndag 5 november 2007

139 barn har föräldrar som saknar bostad

Antalet bostadslösa barn i Malmö ökar. Förra året fanns det 115 barn med föräldrar utan bostadskontrakt. Idag finns det 139. Av dessa bor de flesta i akutboenden eller i hotelliknande boenden.

– Vi måste skärpa oss ännu mer och se till att ytterligare åtgärder vidtas, förklarade socialkommunalrådet Birgitta Nilsson (s) i Sydsvenskan för nästan exakt ett år sedan.

Läs mer: www.sydsvenskan.se

2 kommentarer:

Anonym sa...

***********

– Vi måste skärpa oss ännu mer och se till att ytterligare åtgärder vidtas, förklarade socialkommunalrådet Birgitta Nilsson (s)
***********

Ja det har hon rätt i, ett ämne sossarna totalt undvikit att ta tag i under sina år vid maktens domäner.

Det är hög tid att se till att vi tar hand om de som finns i landet , nyanlända som etablerade... vi kan inte husera all världens "flyktingar" som kommer långväga ifrån bara för att de söker en ekonomiskt bättre tillvaro i Sverige.


Man kan skylla på mycket men faktum är att utan den strida ström av "flyktingar" Malmö fått stå ut med under lång tid så hade bostads-situationen varit annorlunda.

Och att bristen på lägenheter skulle drabba flyktingar speciellt är helt fel. Efter att som Jag ha varit utan lägenhet i 4 år få höra att "sorgligt att Du får vänta så länge, men flyktingarna har förtur" stärker den tesen.

Har stått som sökande på MKB's lägenhets webplats i 3 år utan att ha fått en enda lägenhet anvisad men har flera bekanta i MKB's fastigheter där "nyanlända" flyktingar flyttat in i lägenheter i deras hus, lägenheter som aldrig ens kommit in på webplatsen som lediga.
Har f.ö fläckfri bakgrund utan vare sej ekonomiska eller andra problem.

Det talas om rasism, och jo, Jag håller med, den pågår för fullt, mot de som redan är svenskar sedan lång tid tillbaka..

Anonym sa...

Det finns bara hemlösa barn i Malmö nuförtiden, för att flyktingar tar med sig barn hit. Det är inte synd om dem. De vill bara leva gott på välfärden.